
Metodă alternativă de soluționare a litigiilor
Arbitrajul se referă la o metodă alternativă de soluționare a litigiilor în care părțile în litigiu convin ca litigiul lor să fie soluționat de un arbitru calificat persoană din afara unei instanțe publice de judecată. În conformitate cu Legea aplicabilă în România , deciziile luate prin arbitraj sunt obligatorii la fel ca un caz în instanță și judecata unei cereri prin arbitraj vă împiedică să sesizați sistemul judiciar tradițional. Arbitrajul este utilizat deseori deoarece puteți ajunge la o soluție într-un timp foarte scurt și este adesea mult mai puțin costisitor decât un litigiul în instanța clasică, datorită cerințelor sale procedurale mai puțin stricte.
Dintre potențialele metode alternative de soluționare a litigiilor disponibile, arbitrajul este cel mai asemănător cu luarea cazului dvs. într-o instanță. De exemplu, deși arbitrii nu sunt supuși Regulilor Coduli de Procedură privind probele , ei permit totuși părților în litigiu să prezinte dovezile atunci când consideră că acestea sunt pertinente. În plus, părțile supuse arbitrajului convin de obicei să efectueze o formă limitată de publicitate a litigilui lor .
În ultima vreme, arbitrajul a devenit este mai frecvent din cauza utilizării pe scară largă a clauzelor arbitrale obligatorii. În conformitate cu aceste clauze, părțile care fac contract între ele convin să supună orice dispută viitoare arbitrajului, mai degrabă decât unei instanțe de judecată. Aceste clauze sunt adesea incluse în contractele de aderare și, prin urmare, sunt condiții prealabile pentru angajare sau pentru a intra în anumite afaceri. Î.C.C.J. a confirmat în mai multe rânduri valabilitatea clauzelor arbitrale obligatorii.
Servicii de justiție privată online (AR.ON)
Am scris mai multe proceduri de arbitraj, dar toate au fost întâmpinate cu reticență de practicieni fără a fi oferită nici o justificare. Am obținut zeci de hotărâri încuviințate pentru a fi puse în executare de instanța publică de judecată competentă și am notat simplitatea și viteza procedurilor. Una din procedurile noastre specifică de soluționare a litigiilor prin arbitraj în format electronic (AR.ON), presupune că operațiunile de comunicare și transmitere a documentelor, a oricăror alte înregistrări ale actelor și faptelor ce prezintă relevanță pentru soluționarea litigiului, dintre părți și / sau arbitrii, să se desfășoare până în inclusiv momentul comunicării hotărârii finale, exclusiv în format electronic, prin Internet. Procedura urmărește a rezolva echitabil, rapid și eficient orice tip de litigiu în numai 2 etape, pentru a maximiza șansele de a ajunge rapid și cu un cost substanțial diminuat la o soluție. Această procedură respectă principiile de contradictorialitate și transparență. Sistemul informatic de comunicare dorește și el să îndeplinească, de asemenea, standardele de securitate și confidențialitate.

Poți solicita detalii succinte specifice cazului tău.