Jurnalul Baroului Cluj este publicat sub auspiciile Baroul Cluj. El este un forum pentru contribuții originale la studiile juridice, cu accent pe chestiunile de practica și pe aspectele speciale care privesc activitatea avocaților în diferitele discipline ale dreptului. În plus fata de problemele tradiționale de interes legal, intră în sfera de competenta a jurnalului: dreptul comparat international, dreptul Uniunii Europene, istoria și filozofia juridica și alt material interdisciplinar relevant pentru studiile juridice.
NOTĂ: Acest Jurnal nu poate reprezenta opinia Baroului Cluj și / sau persoanelor din organele sale de direcțiune și control, ori editorilor. Întreaga responsabilitate aparține autorilor articolelor publicate.
Urmeză legătura din copertă pentru a conslta fiecare număr.

Jurnalul Baroului Cluj Nr.1/2017

Jurnalul Baroului Cluj Nr.2/2018 (numai pe site Barou Cluj)

Jurnalul Baroului Cluj Nr.3/2018 (numai pe site Barou Cluj)
Jurnalul Baroului Cluj Nr.4/2018 (numai pe site Barou Cluj)
Cu regret vă informez asupra faptului că, numărul 4/2018 a fost ultimul număr al Jurnalului care a mai fost comunicat de Barou către membrii săi și care a fost publicat pe pagina de internet a instituției. Așadar, cu toate că publicația este necesară și ar trebui să fie prima pe ordinea de zi a unei organizații profesionale, a fost îmbunătățită calitatea tipografiei și a conținutului, aceasta nu a mai fost ”acceptată” în peisajul juridic autohton. Cel mai probabil, chestiunea este rezultatul unor discuții care nu au fost făcute publice și probabil nici nu vor fi publice niciodată. Nu sunt interesat de cuprinsul ”dezbaterilor” acestea , căci sunt convins de la bun început că ele nu au nici o valoare tehnic-juridică sau morală. Este interesantă însă noua fațetă a cenzurii, încuviințarea unei ”oficialități” care nici măcar nu are atribuții în acest domeniu, dar care este conectată de un factor decizional oficial. Nr. 5 și 6 din 2018 au fost totuși finalizate, publicate pe juridice.ro și la public și eu pe acest site, ca Editor șef.
|
din CUPRINS: - Hotărând echitabil. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere - Cadrul procedural civil în regularizarea cererii - Problematica evitării atacului în contextul legitimei apărări. - Însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Elemente ”Numai o desfășurare procedurală corectă, adică una în care actorii juridici își urmăresc reciproc expunerile conforme și în care se respectă obligativitatea precedentului judiciar, poate stabili asupra cazului concret în limitele trasate de autoritate prin textul normativ. ” |