Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Aflați mai multe despre modul în care folosim cookie-urile și despre cum puteți modifica setările.

 

 

 

 

 

Avocat consultant - o nouă abordare a practicii 

 

În cele din urmă, avocații pot să factureze același onorar, dar, pot avea și timp liber, fără ca aceasta să aducă vreo atingere calității serviciilor pe care le prestează clienților. Aici intervine avocatului consultant și rolul său ar trebui să fie în creștere în domeniul juridic de activitate.  Avocatul consultant este un avocat terț, care oferă serviciile sale pe cont propriu sau prin societatea sa de servicii de avocatură, fără a avea legătură directă cu clientul. Consultantul este un specialist care oferă opinii și concluzii în chestiuni care privesc specialitatea sa. Termenul de „avocat consultant ” sau „consultant avocat” a devenit din ce în ce mai frecvent utilizat în ultimii ani în occident. Acest articol explică, ce este mai exact un avocat consultant, ce îi face diferiți de un avocat normal și cum poți să devii unul? După modelul tradițional, o mare perioada de timp, cariera pentru orice absolvent de drept a fost aceea să înceapă și să continue apoi tot timid pe cont propriu într-un cabinet individual de avocatură. Altă perspectivă a fost aceea de a lucra ca angajat junior într-o firmă locală sau națională și să-și petreacă următorii câțiva ani din viață lucrând în fiecare zi cat mai multe ore, pentru a demonstra că este  pregătit pentru a fi avansat de la stagiar la avocat cu drepturi depline. Cu un palmares bun în zona sa de specialitate în acești câțiva ani, el ar putea spera să progreseze către o poziție mai înaltă și, în cele din urmă, adesea pe baza funcției și a orelor facturate, poate avea șansa de a deveni partener - obiectivul final pentru mulți dintre avocați școlii vechi. Deși plătit cu generozitate, rolul de partener presupune deseori la fel de multe ore, dacă nu chiar mai mult decât când cele de junior și te poți aștepta să petreci ore lungi în birou pentru binele firmei.

 

Astăzi vremurile s-au schimbat și oamenii au început să acorde mult mai multă valoare timpului și libertății lor decât doar statutului social și salariului, iar multe sectoare s-au transformat pentru a permite oamenilor să lucreze mai flexibil și mai independent. În ciuda acestui fapt, sectorul juridic pare că s-a adaptat  mai lent, în principal poate, din cauza constrângerilor legislației învechite. 

 

Avocații consultanți reprezinta o nouă abordare a practicii. Avocații mai întreprinzători trebuie sa vadă ocazia de a  se desprinde de stereotipul clasic și să înceapă să lucreze în propriile condiții. Acest lucru poate conduce la nașterea unui nou model în care mulți avocații ar putea practica pe cont propriu, deservind clienții printr-un alt furnizor de servicii juridice, având în același timp libertatea și flexibilitatea de a lucra în propriile condiții. Ei își pot stabili astfel propriile ore de lucru, fără a fi strâns legați de programul diverșilor clienți și își pot alege așteptările salariale care se potrivesc cerințelor stilului lor de viață și preferințelor personale. În cele din urmă, avocații care practica în stilul clasic pot beneficia și de timp liber.

 

Un avocat consultant, este un avocat  care oferă servicii ca terț, pe cont propriu sau ca contractant prin propria companie de servicii personale. Avocatul consultant trebuie să fie capabil să asigure deplina confidențialitatea serviciilor sale.

 

Încă de la început, cabinetul nostru de servicii juridice a fost intenționat să fie cu un pas înainte de firmele de convenționale de avocatură, Am creat acest  „noul model” pentru a opera pe piață, asigurându-ne că, cheltuielile clienților vor fi reduse la minimum pentru aceea ca aleg de la început cea mai bună și mai puțin costisitoare abordare a situației lor juridice. Credem că suntem cei mai buni în ceea ce privește tarifele de comisioane pentru a opera ca și consultanți.

 

Cu accentul pe care îl punem  pe furnizarea de servicii de cea mai înaltă calitate, avocatului consultat și clienții acestuia, pot fi siguri ca au ales un partener încredere către un viitor mai flexibil și profitabil.

 

dr. Ulici Claudiu-Octavian

 

   tel: (+40) 744.99.41.83

   Email: secretariat@ulici.ro

Calea Dorobanților nr. 22 Cluj-Napoca, România, 400117

   L-V 12:00 - 16:00 cu programare prealabilă

CD22

© 2021 Cabinet Avocat dr. Claudiu-Octavian Ulici

Caută

Avem 97 vizitatori și nici un membru online

Snow

-0.81°C

Cluj-Napoca

Snow
Humidity: 96%
Wind: NNW at 2.11 M/S
SP_WEATHER_DUM
Few Clouds
-15.4°C / -3.35°C
SP_WEATHER_LUN
Overcast Clouds
-19.06°C / -3.28°C
SP_WEATHER_MA
SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
-7.34°C / 1.15°C
SP_WEATHER_MIE
Few Clouds
-7.56°C / 0.57°C

Dacă ne imaginăm cei 4,5 miliarde de ani de istorie a Pământului comprimați într-un an calendaristic, viața umană modernă există pe planetă de 37 de minute, iar noi am consumat o treime din resursele naturale ale Pământului în ultimele 0,2 secunde. Sfârșitul erei omului: 2050 ar putea fi sfârșitul lumii așa cum o cunoaștem.

Avem nevoie de aprox. x 1,8 planete Pământ

PENTRU A SUSȚINE POPULAȚIA UMANĂ ÎN CREȘTERE

(pentru cifre și mai exacte mergi AICI )