Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Aflați mai multe despre modul în care folosim cookie-urile și despre cum puteți modifica setările.

 

 

 

 

 

Auditul nostru juridic, reprezentă opinia pe care o formulăm ca avocat terț, asupra procedurilor cu privire la un conflict iminent sau în care sunteți deja implicat ca persoană fizică, companie sau autoritate publică. Putem formula o opinie și asupra altor situații judicice care vă privesc, ori  în care veți fi implicat ca urmare a activității pe care intenționați să o porniți. Opinia noastră terță, este formulată conform dispozițiile legale și precedentului judiciar așa cum apare acesta în înregistrările oficiale.  Asigurăm un standard înalt de confidențialitate.

 

 Detalii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / tel: +40.744994183

 

Deși este bine-cunoscut faptul că, obligațiile asumate de o societatea de avocatură sau un avocat care profesează individual sunt obligații de diligență, care nu obligă prestatorul serviciului la obținerea unui anumit rezultat, cele mai multe situații practice ar putea impune necesitatea consultării unui specialist terț, care lucrează independent și confidențial.

Sub aspectul concepției și accepțiunii sale generale, auditul juridic poate fi un control al corectitudinii și o analiză a performanțelor muncii juridice desfășurate de persoana deja angajată pentru îndeplinirea unei anumite activități juridice, având la bază un anumit etalon. Acest etalon pentru auditul juridic, poate fi reprezentat de doctrină dar mai ales de precedentul instanțelor, adică de soluțiile definitive relevante ce au fost pronunțate asupra unui alt caz, ce prezintă similitudine juridică cu cel al dvs.

Asociația Națională de Analiză a Taxelor Juridice (NALFA), spre exemplu, este o asociație profesională nonprofit din Statele Unite al Americii constituită limitat în vederea analizării taxelor/onorariilor percepute pentru serviciile juridice, în special de avocați. Membrii organizației oferă o gamă largă de servicii privind taxele percepute de un avocat și alte chestiuni legate de facturare. Curțile și clienții se îndreaptă spre această asociație pentru o analiză detaliată, în special atunci când comisioanele și cheltuielile sunt avansate pentru cazurile mari și complexe. Membrii NALFA sunt experți cu drepturi depline de a profesa ca avocat și care afirmă că urmează cele mai bune practici în analiza onorariilor din domeniul juridic.

Conform NALFA, auditul juridic este o practică de gestionare a litigiilor și un instrument de gestionare a riscurilor , utilizat de asigurători și alți consumatori de servicii juridice, pentru a determina dacă există, erori de facturare, abuzurile și ineficiențe aloe serviciilor juridice, prin examinarea cu atenție și identificarea onorariilor nerezonabile de avocat sau taxele și cheltuielile excesive. Deoarece în SUA majoritatea firmelor de avocatură percep taxe în funcție de numărul de de ore de activitate, iar onorariul se bazează aproape în întregime pe numărul de ore facturate, avocații și firmele de avocatură au multe stimulente să factureze cât mai multe ore posibil și puține stimulente pentru a lucra eficient sau pentru a calcula mai puține ore lucrate. Potrivit Baroului de Stat din California , majoritatea avocaților angajați facturează clienții cu 10-30% mai mult, iar la rata medie de facturare de 661 USD pe oră (din aprilie 2012) înseamnă că avocații solicită suplimentar de la clienți de la 150.000 $ la 400.000 $ în fiecare an. Scopul unui audit juridic (legal) poate fi și acela de a economisi bani pentru companiile de asigurări și clienții acestora. Multe auditări măsoară performanța și calitatea serviciilor.

Auditul juridic, poate reprezenta părerea unui avocat terț, cu privire la starea juridică generală sau specială generată de un anumit conflict, a unei persoane fizice, companii sau autorități așa cum este redată aceasta de dispozițiile legale și cum apare ea în înregistrările oficiale, iar toate acestea vor fi consemnate într-un raport întocmit sub responsabilitatea auditorului juridic. Auditul poate fi, sau mai ales este și punctual, asupra situației într-un anumit conflict de natură juridică a unei persoane. De exemplu, dacă compania dvs. sau dvs. sunteți angrenat într-o dispută juridică și sunteți deja reprezentat sau consultați un alt avocat sau specialist pe un domeniu juridic conex, se poate formulo opinie separată și confidențială, pentru ca să puteți anticipa optim consecințele juridice.

Atunci când cineva sau ceva este „bun” sau „foarte bun” întotdeauna comparația se va face cu acel etalon.

Auditul este o încercare de măsurare a performanței. Prin audit în general, se înțelege examinarea profesională a unei situații în vederea unei aprecieri responsabile și independente prin raportarea la un criteriu (standard, normă) de calitate. Obiectivul oricărui tip de audit îl constituie și asigurarea calității și corectitudinii muncii juridice concomitent cu îmbunătățirea utilizării acesteia spre a obține maximum de performanțe.

Poate solicita un audit juridic persoana care urmărește demararea unei noi afaceri, indiferent de anvergura acesteia, sau persoana deja implicată într-o procedură judiciară sau într-un iminent conflict juridic. În orice situație suntem un terț față de relația dumneavoastră cu avocatul sau juristul angajat și asigurăm confidențialitatea informațiilor furnizate. Mai poate solicita auditul nostru și un specialist în domeniu, care dorește părerea unei terțe părți asupra unei chestiuni ce se află în atribuțiile sale. În acest caz puteți optimiza costurile necesare obținerii reziultatului dorit de clientul dumneavoastră.

Elementele principale care definesc auditul juridic se referă la:

examinarea unei informații cu caracter juridic, care trebuie să fie exclusiv o examinare profesională;

scopul examinării este acela de a exprima o evaluare asupra acesteia;

aprecierea exprimată asupra unei informații cu caracter juridic trebuie să fie responsabilă și independentă, ceea ce presupune că persoana care face această examinare are anumite responsabilități pentru activitatea sa și trebuie să fie independentă;

examinarea trebuie să se facă după anumite reguli dinainte stabilite, cuprinse într-un standard sau normă legală sau profesională, care constituie criteriu de calitate. În cazul auditului juridic examinarea se va face în funcție de soluțiile definitive ale instanțelor, în situațiile în care un conflict a găsit deja o anumită soluție.

 

   tel: (+40) 744.99.41.83

   Email: secretariat@ulici.ro

Calea Dorobanților nr. 22 Cluj-Napoca, România, 400117

   L-V 12:00 - 16:00 cu programare prealabilă

CD22

© 2021 Cabinet Avocat dr. Claudiu-Octavian Ulici

Caută

Avem 112 vizitatori și nici un membru online

Light rain

6.96°C

Cluj-Napoca

Light rain
Humidity: 74%
Wind: SSE at 0.45 M/S
SP_WEATHER_VI
Moderate Rain
1.92°C / 7.26°C
SP_WEATHER_SAM
Scattered Clouds
0.45°C / 7.17°C
SP_WEATHER_DUM
Scattered Clouds
1.04°C / 8.05°C
SP_WEATHER_LUN
Overcast Clouds
2.82°C / 10°C

Dacă ne imaginăm cei 4,5 miliarde de ani de istorie a Pământului comprimați într-un an calendaristic, viața umană modernă există pe planetă de 37 de minute, iar noi am consumat o treime din resursele naturale ale Pământului în ultimele 0,2 secunde. Sfârșitul erei omului: 2050 ar putea fi sfârșitul lumii așa cum o cunoaștem.

Avem nevoie de aprox. x 1,8 planete Pământ

PENTRU A SUSȚINE POPULAȚIA UMANĂ ÎN CREȘTERE

(pentru cifre și mai exacte mergi AICI )