Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Aflați mai multe despre modul în care folosim cookie-urile și despre cum puteți modifica setările.

 

twitter facebook

 

 

Contact inițial

cosultance

 

 

 

 

Dacă ești avocat, sau activezi altfel în serviciile de justiție și te consideri cunoscător sau chiar ești familiarizat cu arbitrajul, mergi direct la :

REGULAMENTE ȘI FORMULARE ARBITRAJ


 

 

Aplicarea legii printr-o jurisdicție. Alegerea unui serviciu public sau a unui serviciu privat

Într-un sistem de stat de drept funcțional, parlamentul adoptă, modifică și menține în vigoare o lege. În cazul apariției unui conflict asupra aplicării legii, rezolvarea acestuia se face prin intermediul unei jurisdicții, adică printr-o aplicare a legii cazului concret. Jurisdicția reprezinta asadar puterea de a judeca, adica a stabili care este legea ce nu a fost respectata si modul in care partile trebuie sa se conformeze. Jurisdicția este un serviciu, care atunci când este prestat de o autoritate publica se numește ”serviciu public”, iar atunci când este prestat de o entitate privata, se numește ”serviciu privat”. Arbitrajul nostru este un astfel de serviciu privat, pe care încercăm sa îl optimizam permanent pentru a răspunde exigentelor dumneavoastră de echitate. Părțile pot conveni, sa soluționeze pe calea arbitrajului litigiul lor. Prin arbitraj nu pot fi rezolvate conflicte de natură juridică care privesc starea civilă, capacitatea părților, dezbaterea succesorală, relațiile de familie, precum și drepturile asupra cărora nu pot sa dispună, cum ar fi cele prin care Statul impune obligații privind o anumită conduită privind plata taxelor, spre exemplu (Articol 542 CPC - COD PROCEDURA CIVILA ROMÂN). Pentru a urma procedura noastra de arbitraj, se poate incheia o conventie, care cel mai adesea, este parte din contractul incheiat la inceputul unei afaceri. Chiar daca nu aveti incheiata o conventie, dupa aparitia conflictului, puteti conveni cu partea adversa sa apelati la serviciul nostru, prin schimb de corespondenta, indiferent de forma acesteia, sau schimb de acte procedurale (ARTICOL 548 COD PROCEDURA CIVILA). In cele din urma, puteti apela direct la noi, caci existenta conventiei arbitrale poate rezulta si din intelegerea scrisa pe care o faceti direct in fata tribunalului arbitral (ARTICOL 549 COD PROCEDURA CIVILA). Daca nu sunteti multumiti de serviciile noastre, la fel de usor, puteti renunta impreuna la acestea.

 

Costul serviciului nostru de arbitraj

Costul serviciului nostru este reprezentat de onorariul arbitrului / arbitrilor, care este de cel mult jumătate din taxele judiciare de timbru percepute de serviciul public de justiție (Legea privind taxele judiciare de timbru - ORDONANȚA DE URGENTA nr. 80 din 2013) pentru litigiile evaluabile în bani și noi considerăm că mai ales cu astfel de litigii urmează să fim investiți. Dacă totuși doriți soluționarea unui litigiu neevaluabil în bani, onorariul tribunalului arbitral va fi în echivalentul a 40 euro/oră justificată de activitate. Mai aveți de achitat totuși și costurile modice ale corespondenței. În plus de aceasta, cheltuielile aferente procedurilor se reduc și mai mult, deoarece nu impunem prezenta fizica, a dumneavoastră sau a avocatului ce va reprezinta, în ședința de arbitraj, dar recomandam insistent asistarea sau reprezentare de către un avocat.

 

Regulile noastre de procedura

În desfășurarea arbitrajului, părțile și apoi tribunalul arbitral, compus din arbitrul / arbitrii desemnați de pe listele noastre, pot stabili reguli de procedura simplificata, derogatorii de la dreptul comun, cu conditia ca acestea sa nu fie contrare ordinii publice si dispozitiilor imperative ale legii (Articol 541 CPC). Deoarece avem acest drept, procedurile noastre se pot desfasura chiar online si exclusiv in format electronic. Mai important de atat, pentru anumite grupuri de litigii am alcatuit proceduri speciale in care am surmontat cele mai frecvent intalnite probleme din practica. Arbitrajul nostru documentar © permite ca intreaga procedura sa fie finalizată, în principal, prin schimbul documentelor si completarea unor formulare dinamice.

 

Punerea in executare a hotărârilor noastre arbitrale

Pentru cei care depun un minim efort pentru a cunoaste legea aplicabila, specialisti sau de alta profesie, se poate observa ca hotararile noastre sunt executorii prin intermediul unui executor judecatoresc. Executarea poate avea loc in Romania, in Statele care fac parte din Uniunea Europeana si in toate celelalte State, care au aderat la Conventia ONU pentru recunoasterea si executarea sentintelor arbitrale straine, adoptata la New-York in 10 iunie 1958.


spre: REGULAMENTE SI FORMULARE ARBITRAJ


Pentru comunicarea prin intermediul postei electronice (E-mail), consultati si urmatorul regulament:

spre:COMUNICAREA PRIN EMAIL termeni și conditii

 

Educație civică

COVER Ghid de bune practici CSM AVOCATI

   tel: +40.744.99.41.83

   Email: secretariat@ulici.ro

Cluj-Napoca Bd-ul 21 Decembrie 1989 nr. 76

Cluj-Napoca, România, 400124

   L-V 08:00 - 16:00 cu programare prealabilă

© 2019 Cabinet Avocat dr. Claudiu-Octavian Ulici

Caută

Avem 37 vizitatori și nici un membru online

Informații preliminare gratuite. Completați formularul sau sunați la: 0744994183

Aici ne puteți informa pe scurt asupra problemei juridice cu care vă confruntați. Formulăm un răspuns gratuit în limita timpului disponibil.