avocat dr. Ulici Claudiu-Octavian

avocatura / jurisdicție privata

scroll down

JBC

Google hangouts

LAWDIRECT ©

Servicii ONLINE 24/24

 Apasă aici pentru AJUTOR

logo

AUDIT JURIDIC

Pentru detalii: secretariat@ulici.ro  

PORTAL DE JURISPRUDENTA

Dosare free pexelscomServicii pentru profesioniști.

Drept comparat Quebec.

justice gpl

 Servicii pentru profesioniști. 

Modele contracte și formulare.

Practica S.U.A. 2017

P4240013

Contracte executorii

JURISPRUDENȚA QUEBEC

Acces direct:

JURISPRUDENȚĂ QUEBEC

precedent

Așa cum a  fost menționat de către legiuitorul român, în expunerea de motive şi Hotărârea nr. 277 din 11 martie 2009 pentru aprobarea tezelor prealabile ale proiectului de lege „Codul civil”, codificarea dreptului civil român s-a realizat și cu sprijinul Codului civil al provinciei Quebec Canada. Având în vedere aceasta, deciziile instanțelor din Quebec, pot și trebuie să dețină un rol în asumarea soluției judiciare din România, dacă acestea au fost luate în considerarea unor norme juridice asemănătoare. Deciziile instanțelor din Quebec, chemate să pronunțe hotărâri definitive, nu pot avea valoare de precedent pentru instanțele române, dar ele pot constitui un instrument util în redactarea cererilor. Acestea ar trebui să fie de asemenea prezente, în formarea mecanismului juridic, ce stă la baza motivării hotărârilor autohtone.

Am urmărit jurisprudența curților din Quebec și în special jurisprudența Curții de Apel din Quebec, cea mai mare instanță din provincia canadiană. După aceasta am făcut o selecție a hotărârilor pe care le-am o bservat ca fiind relevante și utile, ca drept comparat, pentru aplicarea dreptlui în România. Fiecare decizie, prezentă în culegerea mea de decizii este însoțită de rezumatul în limba română, rezumat care cuprinde o sinteză a cererilor și deciziilor judecătorești pronunțate de instanțele din Canada. Fiecare document conține indicații asupra sursei oficiale a deciziei, precum și textul original în limba franceză.    

Descărcarea documentului în format ”pdf”, reprezintă un serviciu juridic, cu costul total și fix specificat în dreptul documentului (în gen. 2 €/document),  pentru care este aplicabil acest contract de asistență juridică.

Iată mai jos un exemplu de rezumat:

 

1.Retragerea autorității părintești și / sau retragerea tuturor atributelor autorității părintești, alăturat înlăturării obligației la creșterea și educarea minorului. Înlocuirea prin hotărâre a acordului unui părinte în vederea călătoriei minorului în străinătate.

SURSACANADA, PROVINCE DE QUÉBEC, COUR D’APPEL. Droit de la famille — 1331812013 QCCA 1963 200-09-007978-130 (200-04-016953-083)13.11.2013, http://citoyens.soquij.qc.ca 18.09.2017

 

 Urmărește legătura din textul de mai jos pentru secțiunea

JURISPRUDENȚĂ QUEBEC

JURIDICE

articole juridice publicate

I.N.P.P.A. Cluj

PROGRAMUL DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ CONTINUĂ A AVOCAȚILOR

INPPA

 

urmează legătura din imagine pentru cursurile susținute de lector dr. Ulici Claudiu-Octavian 

În România securitatea raporturilor juridice este afectată, pentru nerespectarea obligativității precedentului judiciar.  dr. Ulici Claudiu-Octavian

We have 2627 guests and no members online

Back to Top