avocat dr. Ulici Claudiu-Octavian

avocatura / arbitraj

scroll down

Jurisdicție  privată. Arbitraj documentar ©

Arbitraj

Dezbateri online. Hotărârea în 24 de ore de la administrarea probatoriului.

Numai, 50 % din taxa judiciară de timbru pentru litigiile evaluabile în bani,  după executarea silită.  

Recomandăm asistarea / reprezentarea prin avocat.

GHID CONFORMARE

Respectați cerințele legale privind colectarea, protecția și transparența datelor cu caracter personal. Ghidul cuprinde detalii, modele, texte normative și exemple utile pe parcursul celor 440 de pagini.

 

 

Dosare free pexelscomServicii pentru profesioniști.

Drept comparat Quebec.

justice gpl

 Servicii pentru profesioniști. 

Modele contracte și formulare.

Practica S.U.A. 2017

colaboratori

FRANCIZĂ ARBITRAJ DOCUMENTAR ©

Suport ONLINE 24/24

Faza precontractuală disponibilă de la 20/mai/2018

 

 

P4240013

Contracte executorii

Cărți publicate

COPERTA FCJ

This official guideline is addressed to resident / non-resident individuals who leave / arrive in Romania and for which it is necessary to establish / modify the tax residence, respectively the taxation of the obtained income.

copertaghid

logo

AUDIT JURIDIC

Pentru detalii: secretariat@ulici.ro  

JURISPRUDENȚA QUEBEC

Acces direct:

JURISPRUDENȚĂ QUEBEC

precedent

Așa cum a  fost menționat de către legiuitorul român, în expunerea de motive şi Hotărârea nr. 277 din 11 martie 2009 pentru aprobarea tezelor prealabile ale proiectului de lege „Codul civil”, codificarea dreptului civil român s-a realizat și cu sprijinul Codului civil al provinciei Quebec Canada. Având în vedere aceasta, deciziile instanțelor din Quebec, pot și trebuie să dețină un rol în asumarea soluției judiciare din România, dacă acestea au fost luate în considerarea unor norme juridice asemănătoare. Deciziile instanțelor din Quebec, chemate să pronunțe hotărâri definitive, nu pot avea valoare de precedent pentru instanțele române, dar ele pot constitui un instrument util în redactarea cererilor. Acestea ar trebui să fie de asemenea prezente, în formarea mecanismului juridic, ce stă la baza motivării hotărârilor autohtone.

Am urmărit jurisprudența curților din Quebec și în special jurisprudența Curții de Apel din Quebec, cea mai mare instanță din provincia canadiană. După aceasta am făcut o selecție a hotărârilor pe care le-am o bservat ca fiind relevante și utile, ca drept comparat, pentru aplicarea dreptlui în România. Fiecare decizie, prezentă în culegerea mea de decizii este însoțită de rezumatul în limba română, rezumat care cuprinde o sinteză a cererilor și deciziilor judecătorești pronunțate de instanțele din Canada. Fiecare document conține indicații asupra sursei oficiale a deciziei, precum și textul original în limba franceză.    

Descărcarea documentului în format ”pdf”, reprezintă un serviciu juridic, cu costul total și fix specificat în dreptul documentului (în gen. 2 €/document),  pentru care este aplicabil acest contract de asistență juridică.

Iată mai jos un exemplu de rezumat:

 

1.Retragerea autorității părintești și / sau retragerea tuturor atributelor autorității părintești, alăturat înlăturării obligației la creșterea și educarea minorului. Înlocuirea prin hotărâre a acordului unui părinte în vederea călătoriei minorului în străinătate.

SURSACANADA, PROVINCE DE QUÉBEC, COUR D’APPEL. Droit de la famille — 1331812013 QCCA 1963 200-09-007978-130 (200-04-016953-083)13.11.2013, http://citoyens.soquij.qc.ca 18.09.2017

 

 Urmărește legătura din textul de mai jos pentru secțiunea

JURISPRUDENȚĂ QUEBEC

JURIDICE

articole juridice publicate

I.N.P.P.A. Cluj

PROGRAMUL DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ CONTINUĂ A AVOCAȚILOR

INPPA

 

urmează legătura din imagine pentru cursurile susținute de lector dr. Ulici Claudiu-Octavian 

”În România, securitatea raporturilor juridice este afectată prin nerespectarea obligativității precedentului judiciar.”  dr. Ulici Claudiu-Octavian

We have 143 guests and no members online

Back to Top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline