avocat dr. Ulici Claudiu-Octavian

avocatura / jurisdicție privata

scroll down

JBC

GHID CONFORMARE

Respectați cerințele legale privind colectarea, protecția și transparența datelor cu caracter personal. Ghidul cuprinde detalii, modele, texte normative și exemple utile pe parcursul celor 440 de pagini.

 

 

Dosare free pexelscomServicii pentru profesioniști.

Drept comparat Quebec.

justice gpl

 Servicii pentru profesioniști. 

Modele contracte și formulare.

Practica S.U.A. 2017

colaboratori

FRANCIZĂ ARBITRAJ DOCUMENTAR ©

Suport ONLINE 24/24

Faza precontractuală disponibilă de la 20/mai/2018

 

 

P4240013

Contracte executorii

Cărți publicate

COPERTA FCJ

This official guideline is addressed to resident / non-resident individuals who leave / arrive in Romania and for which it is necessary to establish / modify the tax residence, respectively the taxation of the obtained income.

copertaghid

logo

AUDIT JURIDIC

Pentru detalii: secretariat@ulici.ro  

AUDIT JURIDIC

Deși este bine cunoscut faptul că obligațiile asumate de o societatea de avocatură, sau un avocat care profesează individual, sunt obligații de diligență, care nu obligă prestatorul serviciului la obținerea unui anumit rezultat, cele mai multe situații practice impun necesitatea consulării unui specialist terț, care lucrează confidențial.

Sub aspectul concepției și accepțiunii sale generale, auditul juridic este un control al corectitudinii și o analiză a performanțelor muncii juridice desfășurate de persoana angajată pentru îndeplinirea unei anumite activități juridice, având la bază un anumit etalon. Acest etalon este reprezentat de precedentul instanțelor, adică de soluțiile definitive relevante ce au fost pronunțate asupra unui alt caz, ce prezintă similitudine juridică cu cel al dvs. 

Auditul juridic practicat de noi, reprezintă părerea unui avocatului titular sau al unui alt avocat colaborator cu bitroul nostru, cu privire la starea juridică generală sau specială generată de un anumit conflict, a unei persoane fizice, companii sau autorități așa cum este redată aceasta de dispozițiile legale și cum aparea ea în înregistrările oficiale, iar toate acestea vor fi consemnate într-un raport întocmit sub responsabilitatea auditorului juridic. Auditul poate fi, sau mai ales este și punctual, asupra situației într-un anumit conflict de natură juridică a unei persoane. De exemplu, dacă compania dvs. sau dvs. sunteți angrenat într-o dispută juridică și sunteți deja reprezentat sau consultați un alt avocat sau specialist pe un domeniu juridic conex, noi putem să formulăm o opinie separată și confidențială, pentru ca dvs. să puteți anticipa optim consecințele juridice.     

Atunci când cineva sau ceva este „bun” sau „foarte bun” întotdeauna comparația se va face cu acel etalon.

Auditul este o încercare de măsurare a performanței. Prin audit în general, se înțelege examinarea profesională a unei situații în vederea unei aprecieri responsabile și independente prin raportarea la un criteriu (standard, normă) de calitate. Obiectivul oricărui tip de audit îl constituie și asigurarea calității și corectitudinii muncii juridice concomitent cu îmbunătățirea utilizării acesteia spre a obține maximum de performanțe.

Poate solicita un audit juridic persoana care urmărește demararea unei noi afaceri, indiferent de anvergura acesteia, sau persoana deja implicată într-o procedură judiciară sau într-un iminent conflict juridic. În orice situație suntem un terț față de relația dumneavoastră cu avocatul sau juristul angajat și asigurăm confidențialitatea informațiilor furnizate. Mai poate solicita auditul nostru și un specialist în domeniu, care dorește părerea unei terțe părți asupra unei chestiuni ce se află în atribuțiile sale. În acest caz puteți optimiza costurile necesare obținerii reziultatului dorit de clientul dumneavoastră. 

Elementele principale care definesc auditul juridic se referă la: 

  • examinarea unei informații cu caracter juridic, care trebuie să fie exclusiv o examinare profesională;
  • scopul examinării este acela de a exprima o evaluare asupra acesteia;
  • aprecierea exprimată asupra unei informații cu caracter juridic trebuie să fie responsabilă și independentă, ceea ce presupune că persoana care face această examinare are anumite responsabilități pentru activitatea sa și trebuie să fie independentă;
  • examinarea trebuie să se facă după anumite reguli dinainte stabilite, cuprinse într-un standard sau normă legală sau profesională, care constituie criteriu de calitate. În cazul auditului juridic examinarea se va face în funcție de soluțiile definitive ale instanțelor, în situațiiile în care un conflict a găsit deja o anumită soluție.

Pentru servicii specifice de audit juridic, sau detalii asupra acestei activități scrie la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

JURIDICE

articole juridice publicate

I.N.P.P.A. Cluj

PROGRAMUL DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ CONTINUĂ A AVOCAȚILOR

INPPA

 

urmează legătura din imagine pentru cursurile susținute de lector dr. Ulici Claudiu-Octavian 

”În România, securitatea raporturilor juridice este afectată prin nerespectarea obligativității precedentului judiciar.”  dr. Ulici Claudiu-Octavian

We have 97 guests and no members online

Back to Top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline